Start Om mig Portfolio Webbdesign Projekt Bilteckningar Photoshop Guider Utrustning Gästbok

 
Om mig och mina bilder
 
 

 

Namn:

Peter Rosinski
Alias: Oxigen
Bor: ................
Favorit kamera: Nikon
Kör: BMW 325ci -01

Fotografering är min stora hobby sedan 1987. Började med en enkel 35mm kamera. Intresset växte mer och mer och efter en tid köpte jag en Nikon F4s som gjorde utmärkt jobb för ändamålet. Sedan så bara fortsatte det, ett litet fotolabb i källaren och en portabel studio hemma. Det var riktigt kul och man saknar faktiskt lukten från labbet än idag.

Haft uppehåll en bra tid men på sista tiden har den gamla hobbyn kommit mer och mer tillbaka. Fotograferar allt möjligt, humöret väljer oftast vad man vill plåta.

 
 

Bilen är min andra stora hobby. Åker på många evenemang och utställningar här i Sverige där bilen är i centrum. Kameran är i stort sätt alltid med vi dessa evenemang.

webbdesign är också stimulerande och rolig hobby. Gör gärna hemsidor och skapar grafik åt dessa.

 

Om du vill kommentera bilderna så kan du göra detta i min gästbok.
Om du undrar över något kan du kontakta mig via mail. 
Oxigen Graphics

 

.......................................:::  Kort historia  :::.......................................

1980 - Min första kamera - Kodak COMPUR 35mm film

Här är min lilla Kodak kamera som jag fick av min styvfar och tog min första bild med den 1980. Kameran innerhöll svart vit film. Kameran hade absolut inga finesser, alla reglage var manuella, bländare, slutare, avstånd och filmframdragning. Denna har jag faktiskt kvar i bokhyllan som påminner mig om mitt foto intresse då och då. Kameran tillverknings år är 1939.

.......................................:::  År 1987 - Mitt stora hobby har börjat  :::.......................................

Nikon F-801 AF (1988)

När man får barn så vill man föreviga dessa minnen. Jag fick min dotter (Melinda) 1983 och det var början till mitt intresse när hon började växa upp. Många bilder på dotter blev det. En studio hemma i lägenheten där hon fick stå som modell. Var kanske inte så roligt alla gånger när jag plågade henne för att stå framför kameran. Det tror jag hon kommer ihåg än idag. :o) En manuell Konica fick arbeta tills jag köpte min första Nikon 1988. 

Nikon F-801, Revolution inom autofokusen. Denna var en dröm att äga, snabb autofokus och Nikon känsla. Men behövde ett kamera hus till för kunna fota dia eller färg och slippa byta rullar. Det fick bli Nikon F4s

 

Nikon F4s AF (1988) Proffs kamera.

Nikon F4s var helt underbar att äga och ta bilder med. Tålig och robust. Denna kamera tjänade mig väl i många år. Här är några porträtt bilder.

Min lilla trotjänare blev stulen i Stockholm på ett Hotell 1995. När detta hände tappade jag intresset helt och ägnade mig åt andra saker.

 

Mörkrummet i källaren.

Mörkrummet i källaren underlättade arbetet och var nära till hands. Nästan alla prylar fick man tillverka själv för att dra ner på kostnader. Här har man avvarat många timmar. En tid som man minns.

.......................................:::  Uppehåll med foto från 1990 till 2004  :::.......................................

2004 - Finepix s5000

Min första digital kamera och intresset födds på nytt. Riktigt trevlig och rolig kamera. Tyvärr genererade kameran för mycket brus i bilderna och detta duger inte i mitt smak. Många bilevenemang blev under året 2004-2006 och när det gäller snabbhet så var denna lite för slö i autofokusen för kunna ta riktigt bra action bilder. 2006 dags för uppgradering!

.......................................:::  2006  :::.......................................

2006 - Nikon D100 med MB100

Uppgradering. Äntligen system kamera igen. Det saknade man. Nu är det på allvar igen! :o) Gamla intressen dör aldrig helt..... Dags att komplettera utrustningen med ny optik och lite tillbehör.

...:::  År 2008  :::...

2008 - Ny Nikon D300 med MB-10 batteri pack

Nikon D300 har professionella funktioner och prestanda men är ändå tillräckligt kompakt att den går att släpa med sig. Inbyggd blixt är ett klart plus. Javisst är en riktig blixt bättre, men det är inte alltid man släpar med en extern blixt och då kan en inbyggd rädda många situationer, framförallt i motljus. Som väntat ger den också bildkvalité av absolut toppklass. Otroligt lågt och monokromt brus även på högsta ISO-tal, lägre brusnivåer får man leta efter. Nikon har länge varit duktiga och ledande på att tillverka kameror med bra ljusmätning som ger välexponerade bilder, det fixar den galant och bättre än de flesta konkurrenter. D300 är en mycket prisvärd semiproffs kamera med prestanda i proffsklass.

.......................................:::  2008-2009  :::.......................................

2008-2009 - Nya gluggar

Har ny bytt ut alla mina gluggar till bättre ljuskänsliga och vädertåliga. Nikons egna proffs gluggar.

- Nikkor AF-S DX 17-55/2,8 G ED

- Nikkor AF-S 70-200mm f/2,8 G IF-ED VR

.......................................:::  2013  :::.......................................

2013 - Ny Nikon D800 med MB-12 batteri pack

Eftersom min gamla D300 har krånglat över ett år så vad det dags att investera i ny Nikon D800. Grym kamera som har hela 36 megapixel och fullformat. Detta skall räcka ett bra tag innan man byter kamera. Otrolig bra ISO reducering som gör att man kan plåta i väldigt högt ISO och få riktigt bra bilder. Ett original Nikon batteri pack fick man också köpa plus en glugg. 50mm AF-S 1,8 G. Denna har jag saknat länge efter en sådan blev stulen i Stockholm.  Blev även ett Nikon AF-S Nikkor 18-35/3,5-4,5 G ED som vidvinkelzoom eftersom jag saknar vidvinkel till fullformat. Lite billigare alternativ än proffsglugg men den har fått bra rensetion.

 

 
  Uppdaterad: 2014-01-03
 

Webbdesign: Peter Rosinski - Oxigen-Graphics